Oculenti : Soorten Lenzen

Iedereen kan lenzen dragen. Of u nu jong of oud bent, of u nu +10 of -10 hebt. Maar niet iedere lens is voor iedereen even geschikt. We hebben wat soorten voor u op een rij gezet:

De zuurstofdoorlatende vormstabiele contactlens is de opvolger van de vroegere harde (niet-zuurstofdoorlatende) lens. In het belang van de gezondheid van uw ogen passen wij bij Oculenti uitsluitend vormstabiele (“harde”) lenzen aan die zuurstof doorlaten. Mits deskundig aangemeten, bieden vormstabiele lenzen u nagenoeg hetzelfde comfort als zachte lenzen. Bovendien zijn ze op lange termijn een stuk voordeliger. Wij bevelen ze dan ook van harte aan.

De voordelen van vormstabiele lenzen op een rij:

Vormstabiele lenzen zijn duurder in aanschaf dan zachte lenzen, maar op de lange termijn een stuk goedkoper.
Vormstabiele lenzen laten meer zuurstof door dan zachte lenzen.
Iedereen kan vormstabiele lenzen dragen.
Vormstabiele lenzen geven bij bepaalde correcties betere resultaten dan zachte lenzen.
Vormstabiele lenzen gaan langer mee dan zachte lenzen (2 tot 4 jaar).

Wilt u weten of vormstabiele lenzen ook voor u een goede keus zijn? Neem dan contact op met een Oculenti specialist bij u in de buurt voor een vrijblijvend advies.

De naam zegt het al: bij zachte lenzen staat het draagcomfort voorop. Dat is vooral het geval tijdens de gewenningsperiode. In tegenstelling tot de harde lens vormt de zachte lens zich geheel naar het oog. Dit heeft als voordeel dat de lens prettig draagt. Nadeel is dat de zachte lens minder zuurstof doorlaat en veel minder lang meegaat dan vormstabiele lenzen. Toch kunnen zachte lenzen voor u wel de juiste keuze zijn.

Wilt u weten of zachte lenzen ook voor u een goede keus zijn? Neem dan contact op met een Oculenti specialist bij u in de buurt voor een vrijblijvend advies.

Sferische lenzen zijn vormstabiele of zachte lenzen waarbij het kijkgedeelte van de contactlens perfect bolvormig is. Dit garandeert met name bij vormstabiele contactlenzen een uitstekend zicht in alle blikrichtingen, ook bij hogere sterktes. De sferische receptlens van Oculenti kan geproduceerd worden in diverse maten en met zeer uiteenlopende specificaties, zodat deze lens de perfecte oplossing biedt voor alle zichtproblemen.

Wilt u weten of sferische lenzen ook voor u een goede keus zijn? Neem dan contact op met een Oculenti specialist bij u in de buurt voor een vrijblijvend advies.

Bifocale lenzen vervangen de dubbelfocus bril. Dat betekent dat de lenzen tegelijkertijd voor ver zien en voor lezen kunnen worden gebruikt. De vormstabiele bifocale lens werkt volgens het “alternerende” principe, d.w.z. bij het lezen wordt niet door het vertedeel gekeken en bij het kijken in de verte ondervindt men geen hinder van het leesdeel. De juiste combinatie van materiaalkeuze, ontwerp en passing garanderen een optimaal zicht en draagcomfort.

Wilt u weten of bifocale lenzen ook voor u een goede keus zijn? Neem dan contact op met een Oculenti specialist bij u in de buurt voor een vrijblijvend advies.

Multifocale lenzen bieden een goed zicht op alle afstanden. Zowel dichtbij als veraf, maar ook alles daartussen. Als u bijvoorbeeld veel achter de computer zit, is deze lens een goede keus. Zowel de vormstabiele als zachte multifocale contactlens werken volgens het “simultaan” principe. De juiste combinatie van materiaalkeuze, ontwerp en passing garanderen een optimaal zicht en draagcomfort.

Wilt u weten of mulitfocale lenzen ook voor u een goede keus zijn? Neem dan contact op met een Oculenti specialist bij u in de buurt voor een vrijblijvend advies.

Altijd al blauwe ogen willen hebben? Bij Oculenti kan het. Want ook voor gekleurde lenzen kunt u bij ons terecht. Zelfs als ze niet op sterkte zijn. De lenzen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Leuk voor een feestje of om er gewoon eens anders uit te zien.

Wilt u weten of gekleurde lenzen ook voor u een goede keus zijn? Neem dan contact op met een Oculenti specialist bij u in de buurt voor een vrijblijvend advies.

Oculenti: Lenzen

Lees hier meer over:

Heeft u vragen? Bekijk onze FAQ