Oculenti : Medische Lenzen

Oculenti is gespecialiseerd in het aanpassen van lenzen voor medische indicaties. Omdat onze praktijken in ziekenhuizen zijn gevestigd, kunnen we nauw samenwerken met oogartsen. Deze samenwerking en de grote mate van deskundigheid en expertise van de Oculenti specialist staan borg voor een goede aanpassing en uitgebreide nazorg.

We laten u graag zien waar we goed in zijn. (medische toepassingen)

Keratoconus is een afwijking van het hoornvlies waarbij het hoornvlies gaat veranderen van een bolle vorm in een spitse “kegel” vorm. Door de verandering van de vorm, verandert ook de sterkte van het oog. Dit is in de meeste gevallen niet te corrigeren met een bril. Oculenti heeft een eigen productie afdeling om voor deze hoornvlies afwijking speciale keratoconus lenzen te maken.

Bandage lenzen zijn zachte lenzen die gebruikt worden voor de behandeling van bepaalde hoornvliesafwijkingen. Ze zijn een zogenaamd “verband” voor het oog. Ze worden oa toegepast bij; hoornvliesbeschadigingen, blaarvorming op het hoornvlies, uitdroging van het hoornvlies, bij een verkeerde stand van de oogwimper, na een hoornvlies operatie en bij trauma van het hoornvlies.

Hybride lenzen zijn lenzen die een samenvoeging zijn van vormstabiele lenzen en zachte lenzen.  De voordelen van beide materialen worden gecombineerd in 1 lens. Door het zachte materiaal en de vormstabiele kern, is het draagcomfort en het zicht optimaal gecombineerd. Ze zijn breed toepasbaar voor verschillende medische afwijkingen van het oog.

De sclerale lens kan door zijn grootte verschillende medische afwijkingen in het oog goed corrigeren. Meestal wordt de lens aangemeten op basis van een indicatie van een oogarts en vergoed door de zorgverzekeraar.
De lens rust op het ongevoelige oogwit en kan daardoor goed verdragen worden. Er kunnen geen stofjes achter de lens komen en de lens kan bijna niet uit het oog vallen. Een sclerale lens is uitstekend om abnormale oogafwijkingen te corrigeren die ontstaan kunnen zijn door een ongeluk of door geboorte. Verder zijn de lenzen zeer geschikt voor hele droge ogen of voor mensen die lenzen willen dragen bij intensieve contactsporten, in een stoffige omgeving of onder water.

Wilt u weten of sclerale lenzen ook voor u een goede keuze zijn? Neem dan contact op met een Oculenti specialist bij u in de buurt voor vrijblijvend advies.

Oculenti: Medische Specialisten

De optometristen / contactlensspecialisten van Oculenti kijken vooruit. Voor een belangrijk deel richt Oculenti zijn inspanningen op medische toepassingen.