Oculenti : Optometrie

Wat is optometrie?

Optometrie is een vak dat wordt uitgeoefend door een optometrist. Een optometrist is een HBO opgeleide paramedicus. Sinds 15 november 2000 is dit beroep wettelijk geregeld. Hij of zij zal vanaf heden een schakel persoon zijn in de oogzorg. Dit houdt in dat u voor uw oogzorg eerst naar een optometrist kan gaan en vervolgens door hem of haar wordt onderzocht.
Wat doet een optometrist?
De optometrist kijkt of uw ogen gezond zijn. Hij of zij verricht onder andere vakkundige oogmetingen, herkent oogziekten, geeft advies over optische hulpmiddelen en meet deze ook aan. (bv contactlenzen en vergrotingshulpmiddelen voor slechtzienden). De optometrist werkt samen met oogarts, huisarts, opticiën of orthoptist. Indien nodig verwijst de optometrist u naar deze door.

Hoe herken ik een optometrist?
Een optometrist is aangesloten bij de Optometristen Vereniging Nederland (OVN). Zijn of haar naam is opgenomen in het register van de OVN, herkenbaar aan het vignet dat in de optometristenpraktijk duidelijk waarneembaar is opgehangen. Verschillende websites zijn gerelateerd aan dit register, de meest actuele zijn www.optometrie.nl.

Oculenti: Soort lenzen

Ogen zijn er in alle soorten en maten. Dus lenzen ook. Bij Oculenti geloven we niet in standaardwerk.