Oculenti : Sport

Lenzen dragen en fanatiek sporten. Het lijkt een onmogelijke combinatie. Toch heeft Oculenti ook voor sporters een aantal oplossingen in huis die de kans op verlies minimaliseren en toch een scherp beeld bieden. Een overzicht:

Zonnelenzen
Ideaal voor sport of vakantie.

  • Met UV-bescherming
  • Zowel zonder als met sterkte leverbaar
  • Deze exclusieve lenzen zijn bij oculenti verkrijgbaar

Corneaallens
Deze vormstabiele lens bedekt het hoornvlies voor 100% en heeft een diameter van ca 12 mm. Dit in tegenstelling tot een gewone lens die de cornea voor 80% bedekt. Door het grotere oppervlak is er een minimale kans op verlies, komen er minder snel stofjes en zweetdruppels achter de lens en is de optische zone een stuk groter.

Semi-scleraallens
Deze lenssoort rust op het oogwit en raakt dus het hoornvlies niet. De diameter is tot 22 mm. Dit betekent dat de verlieskans nul is. Semi-scleraallenzen zijn speciaal geschikt voor mensen die veel zwemmen.

Grote softlens
Speciaal voor zachte lens dragers is er de Exelsoft receptlens met een extra grote diameter. De verlieskans is bij deze lens eveneens verwaarloosbaar.

Oculenti heeft veel ervaring met het aanpassen van 12 mm lenzen en is de enige Nederlandse optometrist/contactlensspecialist die corneaallenzen maakt. Voor meer informatie over lenzen voor sporters kunt u altijd contact opnemen met een Oculenti specialist.

Oculenti: Soort lenzen

Ogen zijn er in alle soorten en maten. Dus lenzen ook. Bij Oculenti geloven we niet in standaardwerk.